Mindfulness

Het is een misvatting dat mindfulness beoefenaars daar maar ‘zitten en niets doen’. Het is observeren, doelbewust kijken, en niet-doen, zonder oordeel. Probeer dat maar eens. Dat is hard werken.

– Edel Maex

We leven in een tijdperk waarin stress, tijdsdruk, drang naar perfectie en efficiëntie grote effecten hebben op ons psychisch en fysiek welzijn, het milieu en zelfs onze interactie met elkaar… Zelden nemen we nog de tijd om stil te staan en op te merken welke wonderbaarlijke dingen zich afspelen rondom ons. Maar net in die kleine dingen zitten grote schatten verborgen.

Workshop introductie mindfulness

Bent u ook benieuwd naar wat mindfulness eigenlijk is? Of wat dit voor u kan betekenen? A Compassionate Life biedt jou een laagdrempelige kennismaking aan de hand van theoretische kaders, basis- en aandachtsoefeningen binnen mindfulness en compassietraining.  Samen gaan we op zoek naar oefeningen die voor jou van waarde kunnen zijn.

Deze ervaringsgerichte workshop* wordt aangeboden in een groep ( 3 à 7 personen) , waarbij u op een interactieve manier kan kennismaken met wat mindfulness  te bieden heeft.

Tijdens deze ervaringsgerichte kennismaking leer je wat het wel is en wat het niet is en gaan we aan de slag met de basisinstructies. Ik geef de nodige informatie om thuis zelf aan de slag te gaan, vanuit een bezielde passie en overtuiging dat deze materie voor velen waardevol kan blijken. Ik laat me hierbij dagelijks inspireren door Edel Maex, Jon Kabat-Zinn, Joseph Goldstein, Sam Harris,…

Waarom deze workshop?

Men vroeg me vanwaar het idee kwam om deze kennismakingsworkshop te organiseren…Want, zo stelde men, er zijn toch mindfulnesstrainingen genoeg in het Vlaamse landschap? En ja, gelukkig is dat zo! Ervaren trainers staan te popelen met u aan de slag te gaan, zelfs onze mutualiteiten bieden financiële tussenkomsten. Nu, mijn nederige ervaring leert wel dat er nog een vrij grote kloof bestaat tussen het niet weten (tenzij wat men in de glossy magazines leest met torenhoge verwachtingen als gevolg) en het wel weten door het werkelijke engagement aan te gaan.

Laat het een uitnodiging zijn om de nieuwsgierigheid aan te scherpen, een moment tot menselijke binding, ont-moeten, een gezellig samenzijn op een inspirerende plek!

Evenementen


Deze workshops gaan door in Groepspraktijk Perspectief, Zeswegenstraat 115, 8790 Waregem.

Kostprijs: 45 €